Munteenheid en betalen in Azerbeidzjan

Munteenheid en betalen in Azerbeidzjan

In Azerbeidzjan is de officiële munteenheid het Azerbeidzjaans Manat (AZN). De munteenheid is verdeeld in 100 Gepiks, en bankbiljetten worden uitgegeven in 500, 1000, 5000, 10.000 en 20.000 Manat. Er zijn ook kleinere munten van 1, 5, 10, 20, en 50 Gepiks in omloop. Er worden tal van lokale en buitenlandse betaal- en creditcards zoals Visa, Mastercard en American Express aanvaard in Azerbeidzjan. De meeste toeristenwinkels, restaurants en hotels accepteren betalingen met creditcards. Als u contant geld gebruikt, kunt u dat veilig doen via een bankautomaat die de omrekening uitvoert van de Manats naar de lokale munteenheid. Als u een auto huurt of benzine koopt, kunt u mogelijk alleen betalen met contant geld. In plaats daarvan kunnen sommige zaken ook contant geld aannemen, maar de meeste zijn voorbereid op het aanvaarden van creditcards.

In Azerbeidzjan is de Manat de officiële munteenheid en het is gebonden aan de Amerikaanse dollar. De meeste transacties in Azerbeidzjan worden uitgevoerd met contant geld. Creditcards worden vaak geaccepteerd, maar de verzameling van contant geld is meestal efficiënter. Sommige commerciële ondernemingen kunnen betalingen aanvaarden met debit- en creditcards. Als u echter naar een winkel gaat of benzine koopt, kunt u mogelijk alleen betalen met contant geld. In plaats daarvan kunnen sommige zaken ook contant geld aannemen, maar de meeste zijn voorbereid op het aanvaarden van creditcards. Bovendien kunnen zaken die gespecialiseerd zijn in buitenlandse handel, accepteren betalingen in dollars of euro’s. Als u buitenlandse valuta wilt wisselen, kunt u een bank of wisselkantoor bezoeken.

In Azerbeidzjan is manat (AZN) de officiële munteenheid. De manat is onderverdeeld in 100 gopik. Er worden allemaal verschillende bankbiljetten en muntstukken uitgegeven, variërend van 1 manat tot 50 manat. Buitenlandse valuta zoals US Dollar (USD) en Euro (EUR) worden ook vaak geaccepteerd. Bovendien kunnen zaken die gespecialiseerd zijn in buitenlandse handel, accepteren betalingen in dollars of euro’s. Als u buitenlandse valuta wilt wisselen, kunt u een bank of wisselkantoor bezoeken. Hiervoor betaal je meestal minder dan als je op straat wisselt. Internationale creditcards zoals Visa en Mastercard worden ook vaak geaccepteerd. Betaalmiddelen zoals Apple Pay, PayPal en andere e-wallets worden in Azerbeidzjan ook steeds populairder.

Reacties zijn gesloten.