De inwoners van Azerbeidzjan

De inwoners van Azerbeidzjan

De meerderheid van de inwoners van Azerbeidzjan zijn Azeri’s, maar er zijn ook tal van andere etnische volkeren in het land zoals Armeniërs, Russen, Lezginen, Talyschen, Tsjetsjenen en Joden. Er wonen ook een aantal mensen uit andere delen van de wereld, zoals Iran, Afghanistan en Turkije. De Azeri’s zijn de meest voorkomende etniciteit in het land, verantwoordelijk voor ongeveer 90 procent van de totale bevolking. De andere etnische volkeren vertegenwoordigen ongeveer 7 procent van de bevolking in het land. De Azeri’s denken over het algemeen dat zij de oorspronkelijke bewoners van Azerbeidzjan zijn, met een rijke geschiedenis van beschaving. Hun culturele en sociale kenmerken combineren de Turkse, Arabische en Perzische invloeden in hun taal, kunst en gebruiken.

De inwoners van Azerbeidzjan zijn een zeer heterogene groep, met een rijke geschiedenis van beschavingen. Hun culturele en sociale kenmerken combineren Turkse, Arabische en Perzische invloeden in hun taal, kunst en gebruiken. De meerderheid van de Azerbeidjaanse bevolking bestaat uit Turken, gevolgd door Azeri en verschillende andere etnische groepen. Onder de Turken in Azerbeidzjan beheersen de Oghuz- en Kipchak-taalgroepen de taal, gezamenlijk bekend als het Azeri-Turks. In het noordoostelijk deel van het land herbergen de Kipchaks de toonaangevende verbale voertaal.

Er is ook een kleine maar vluchtige gemeenschap van Joden in Azerbeidzjan, hoewel de meerderheid van de Azeri-moslims wordt beschouwd als tolerant en respectvol tegenover hen. De Azerbeidzjaanse cultuur wordt gekenmerkt door zijn warme gastvrijheid, waardigheid en hartelijkheid. Er zijn veel culturele tradities die de Azeris delen met hun Turkse en Arabische buren, waaronder muziek, gastronomie, dans, theater en kunst. Het land is een mix van Oost-Aziatische en Europese invloeden door interculturele uitwisselingen.

Inwoners van Azerbeidzjan kennen al eeuwenlang een rijke cultuur en staan ​​bekend om hun gastvrijheid, creativiteit en nobele karakter. De sterke culturele invloed van diverse Afrikaanse en Europese naties hebben geleid tot een bijzondere mix van culturele uitingen. Turks- en Arabische invloeden zijn overal in het land te vinden in kunst, muziek, dans, theater en gastronomie. Zelfs verschillende religieuze traditionele ceremonies worden beïnvloed door cultureel uitwisseling en de integratie van afzonderlijke kenmerken. Deze mix van culturele tradities en moderne invloeden heeft ertoe bijgedragen dat het land een unieke identiteit heeft gecreëerd en een nationaal symbool van trots is geworden.

Reacties zijn gesloten.